1 stukje verse gemberwortel van onge; veer 2 cm 1 sap en geraspte schil van 1 limoen 1/2 eetlepel(s) japanse sojasaus 2 dikke tonijnsteaks van ongeveer 17; 5 gr 1 rode peper 1/2 stängel sereh 200 gm mini-courgette 200 gm waspeen 200 gm spitskool 125 gm venkel 200 gm babymaïskolfjes (blik) 200 gm haricots verts 1 eetlepel(s) zonnebloemolie 2 teentjes knoflook Verwarm de oven voor op 100 graden C. Schil en rasp de gember. Roer een marinade van de limoenschil, het limoensap, de helft van de gember en de sojasaus. Giet het mengsel over de tonijn en laat minstens 1 uur intrekken. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd hem in ringetjes. Snijd de courgette in halve plakjes, de waspeen overlangs doormidden, de spitskool en de venkel in reepjes. Verhit de helft van de sesamolie en alle zonnebloemolie in een wok en bak hierin de resterende gember, de geperste knoflook, de sereh en de rode peper 1 minuut omscheppend. Voeg dan alle gesneden groenten, de babymaïs en de bonen toe en bak ong. 10 minuten omscheppend, zodat alles beetgaar is. Schep de groenten in een ovenschaal en houd ze warm in de oven. Verhit de rest van de sesamolie in een antiaanbakgrillpan en gril de tonijnsteaks in ongeveer 2 - 3 minuten per kant rondom bruin en rosé van binnen. Serveer de groenten bij de tonijn.Voorbereiding stijd: ong. 25 minuten bereidingstijd: ong. 20 minuten Bevat ong. 400 Kcal, 13 gr vet en 20 gr koolhydraten p.p. Bron: Margriet :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.0
8.2002 :Fingerprint : 26450888,459712429,Kalorio
Gemarineerde tonijn met roergebakken groenten is een recept van De Virtuele Keuken