12 ontvelde tongfilets (ca. 600 g) 2 liter visbouillon (tablet) 50 gm boter 50 gm bloem 4 eetlepel(s) groene pesto 1 eetlepel(s) citroensap 1 zout 1 peper Lekker met tagliatelle en in olijfolie gebakken plakken courgette. Stap 1: Breng in een diepe pan 1 1/2 l bouillon aan de kook. Spoel de tongfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Rol de tongfilets losjes op en prik ze met cocktailprikkers vast. Leg de tongrolletjes in de pan met bouillon, breng het vocht weer tegen de kook aan en laat ze in ca. 10 minuten zachtjes gaar worden. Stap 2: Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en laat het mengsel al roerende op een laag vuur ca. 2 minuten zachtjes garen. Draai het vuur hoog en voeg 2 dl koude bouillon toe en blijf roeren totdat het mengsel kookt en glad gebonden is. Roer beetje bij beetje nog 3 dl koude bouillon erdoor en laat de saus weer aan de kook komen. Voeg de pesto, het citroensap en naar smaak wat zout en peper toe. Stap 3; Haal de tongrolletjes voorzichtig (met een schuimspaan) uit de bouillon en verdeel ze over 4 grote borden. Verwijder de cocktailprikkers, trek ze een beetje los en schep de saus erover. Recipe by Tijd voor Vis :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2