Lamskoteletjes met auberginepuree

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 aubergines 125 ml dikke yoghurt 2 eetlepels citroensap 1 teentje knoflook 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1 eetlepel fijngehakte munt wat zout en cayennepeper 12 enkele lamskoteletten 2 theelepels blaadjes verse tijm
Voorbereiding
: Verwarm de oven voor op 200 º C. Kerf de aubergines in en leg ze in een vuurvaste schaal of op een bakplaat en plaats ze pakweg 25 minuten in de hete oven. Na die tijd vertoont het vel zwarte plekken en zijn de aubergines zacht geworden. Laat de vruchten nu even afkoelen en snijd ze dan doormidden. Schep met een lepel het zachte vruchtvlees uit de schil. Pureer vervolgens het vruchtvlees met behulp van bijvoorbeeld een staafmixer. Schep de puree in een kom en roer het citroensap, de knoflook (uit de knijper), de yoghurt, de peterselie en de munt erdoor. Breng de puree op smaak met wat cayennepeper en zout. Verhit nu een grillpan of koekenpan (met antiaanbaklaag). Zet de lamskoteletten tegen elkaar aan met de rugkant naar beneden gericht rechtop in de pan. Laat het randje vet knapperig lichtbruin grillen of bakken. Bak of gril de koteletjes in het eigen vet in de pan aan beide kanten (reken op circa 2 minuten per kant). Het vlees moet van binnen rosé zijn. Bestrooi de koteletjes met zout en tijmblaadjes. Verdeel de koteletjes en auberginepuree over de borden. Serveer bij dit gerecht sperziebonen of haricots verts en garneer (desgewenst) met reepjes tomaat. Smakelijk!

Lamskoteletjes met auberginepuree is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Auberginepuree met koriander
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginetapenade met koriander
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zaalouk (auberginepuree)
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tilapia met auberginepuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met krieltjes en sperziebonen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige pastinaakfiet met lamskoteletjes
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept