Antwerpse vleespastei

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

----Voor het deeg:---- 400 gm bloem en 2 eetlepels voor het best; uiven 1 1/2 theelepel(s) zout 75 gm boter 2 eieren ----Voor de vulling:---- 250 gm gekookte ham in dikke plakken 1 bosje peterselie 1 deciliter droge witte wijn 1 ui 600 gm half-om-halfgehakt 1 ei 1/8 liter slagroom 2 teentjes look 1 zout, peper, nootmuskaat Deeg: Kneed de bloem, het zout, de boter, 1 ei en 1 dl water tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten. Vulling: Snijd de ham in blokjes en hak de peterselie fijn. Schep ze door elkaar en zet het mengsel in de koelkast. Snipper de ui. Pureer in een keukenmachine het gehakt, het ei en de slagroom (eventueel in 2 porties). Schep de ui erdoor, pers er de look boven uit en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep het hammengsel erdoor. Verwarm de oven voor op 175 gr. C. Vet een springvorm van 22 cm in. Klop 1 ei los. Bestuif het aanrecht met bloem. Rol het deeg dun uit. Snijd uit het deeg een deksel, die even groot is als de springvorm en bedek de springvorm met de rest van het deeg. Snijd blaadjes uit stukjes die overblijven. Vul de vorm met het gehaktmengsel en strijk het glad. Leg het deksel erop en druk die langs de rand vast. Boor met een appelboor een gaatje in het midden van het deksel en de pastei. Bestrijk de deegblaadjes met ei en leg ze op het deksel. Bestrijk het deksel met ei. Bak de vleespastei in het midden de van oven in 1 uur goudbruin en gaar. Serveer de pastei warm. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

24.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712583,Kalorio

Antwerpse vleespastei is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Vleespastei uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse vleespastei
1u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleespastei
1u45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleespastei met pompoen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Antwerpse Handjes
50 min Nagerecht
Bekijk recept
PH De perfecte keuken - Antwerpse handjes met
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Antwerpse Husselpot
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Antwerpse Rooie Saus
20-30 min -
Bekijk recept