4 kalfsoesters 1 eetlepel(s) (dieet)margarine 2 plakjes bacon 1 ui 1 winterwortel 1 stängel bleekselderij 300 ml magere bouillon 4 eetlepel(s) bloem 1 borrelglaasje cognac (of vieux)Voorbereiding stijd: 30 minuten Grilleertijd: 16 minuten 1. Haal de kalfsoesters uit de koelkast, leg ze op het aanrecht. Verwarm de grill vast voor.
2. Verhit in een pannetje de margarine, bak daarin heel zachtjes de bacon uit.
3. Grilleer ondertussen het vlees fraai bruin, aan elke kant 8 minuten.
4. Pel de ui, schrap de wortel, hak ze beide in kleine stukjes. Boen de bleekselderij schoon onder de kraan, snijd die in kleine reepjes.
5. Bak de groenten mee met de bacon. Doe de bouillon in het pannetje, laat alles aan de kook komen. Zet de hittebron nu op de laagste stand en laat circa 5 minuten doorkoken.
6. Verwarm een schotel en sauskom vast voor. Roer de bloem met een klein beetje water glad, bind daarmee de bouillon. Roer goed zodat een glad sausje onstaat. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
7. Haal nu het pannetje van het vuur en roer de cognac door de saus. Leg de kalfsoesters op de schotel, schenk een gedeelte van de saus over het vlees, presenteer de rest in het sauskommetje. Variatie: Garneer elke kalfoester met een schepje vruchtvlees van de kaki. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1