1 teentje knoflook 2 eetlepel(s) fruituitje (zakje) 500 gm rundergehakt 1 klein ei 5 beschuiten 1 theelepel(s) gemberpoeder 1 zout 1 peper ----VOOR DE SAUS---- 1 bl ananas (234 g netto) 2 eetlepel(s) azijn 1 eetlepel(s) sojasaus 2 eetlepel(s) lichtbruine basterdsuiker 1 eetlepel(s) maizenaVoorbereiding stijd: circa 10 minutenVoorbereiding stijd: circa 15 minuten Pel het knoflook en pers de teen boven het gehakt uit. Vermeng het gehakt met het fruituitje, het knoflook, het ei, de verkruimelde beschuiten, het gemberpoeder en zout en peper naar smaak. Vorm van het gehakt 8 ballen. Leg ze op een druipschaal of op een omgekeerd schoteltje en maak ze in 7-9 minuten op 70% van het vermogen gaar. Laat de balletjes afgedekt tot verder gebruik staan. Laat de ananas uitlekken, vang het sap op en snijd de ananas klein. Giet l dl water en l dl ananasblokjes plus sap in een glazen litermaat, roer er de azijn, de sojasaus en de suiker door en breng het mengsel afgedekt in 2-3 minuten op de hoogste stand aan de kook. Roer intussen de maizena met 2 eetlepels water tot een glad papje en bind hiermee de saus. Serveer de gehaktballetjes in de saus. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2