100 gm (wijn)cervelaatworst (vleeswaren) 4 takjes peterselie 750 gm rundergehakt 1 nootmuskaat 1 zout 1 peper 3 sjalotjes 1 eetlepel(s) olie 150 gm bosbessenjam 1/2 theelepel(s) gemalen piment 2 eetlepel(s) citroensap 1 cayennepeper 12 Satéstokjes weken in bak koud water. Intussen cervelaatworst in stukjes snijden. Peterselie fijnhakken. In kom gehkt, cervelaatworst, peterselie, snufje nootmuskaat, zout en peper goed door elkaar kneden. Van gehakt 60 balletjes vormen, aan elk satéstokje 5 gehaktballetjes steken. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In pan olie verhitten. Sjalotjes al omscheppend in ca. 5 minuten glazig bakken. jam erdoor roeren en op laag vuur verwarmen tot jam iets vloeibaar wordt. Piment en citroensap erdoor roeren. Compote op smaak brengen met zout en cayennepeper. Laten afkoelen. Spiesjes met gehaktballetjes op barbecue in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Serveren met bosbessencompote. voedingswaarde : 440 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 25 / 10 minuten bron : Allerhande juni 2002 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.0
8.2002 :Fingerprint : 26450888,459712752,Kalorio
Gehaktspiesjes met bosbessencompote is een recept van De Virtuele Keuken