1/2 bosje peterselie 1 teentje knoflook 1 middelgrote ui 1 kruim van 2 sneden oud brood 400 gm mager rundergehakt 3 eetlepel(s) geraspte kaas 1 ei 1 nootmuskaat 1 zout 1 peper 1 olie 1 oregano 2 citroenenVoorbereiding stijd: circa 20 minutenVoorbereiding stijd: circa 20 minuten, 5 minuten in de uitgeschakelde magnetron Maak de peterselie schoon, was haar en hak haar fijn met het teentje knoflook en de van tevoren in plakjes gesneden ui. Doe het broodkruim in een kopje en voeg zoveel water (of bouillon, naar believen) toe als nodig om het te weken. Doe het vlees, de gehakte peterselie, het goed uitgeknepen broodkruim, de geraspte kaas, het hele ei, een mespuntje nootmuskaat en wat zout en peper in een kom. Werk alle ingredi‰nten met de handen goed door elkaar. Bestrijk de binnenkant van een magnetronschaal met niet al te hoge rand met een beetje olie, doe er het klaargemaakte mengsel in, maak de bovenkant glad en bestrooi het met wat oregano. Pers de 2 citroenen uit, zeef het sap en schenk de helft ervan over het gehaktmengsel. Zet de schaal in de magnetron en programmeer die voor 20 minuten op de hoogste stand. Draai, ongeveer op de helft van de bereidingstijd, de schaal zodanig dat de kant die voorin stond naar achteren gaat (als de magnetron een draaiplateau heeft is deze handeling overbodig). Schenk de rest van het sap gelijkelijk over het gehakt en maak de bereiding af. Laat de gehakttaart nog 5 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan, leg haar dan op een schaal en serveer met een gemengde salade. Dit gerecht smaakt ook koud uitstekend en is bij uitstek geschikt voor warme dagen. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2