1 middelgrote ui 1 eetlepel olie 650 gm mager rundvlees 2 theelepel(s) mosterd 1 zout 1 peper 1 ei 1 niet te grote paprikaVoorbereiding stijd: circa 30 minutenVoorbereiding stijd: circa 11 minuten, behalve de tijd om de bruineerschaal te verwarmen Snipper de ui, doe hem in een magnetronschaaltje, voeg krap 1 eetlepel olie toe en zet hem 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand, tot hij zacht wordt. Hak intussen het vlees fijn met een groot mes. Gebruik geen vleesmolen, want tijdens het malen zou er teveel vleesnat verloren gaan, waardoor het vlees minder smakelijk en minder voedzaam wordt. Doe het gehakte vlees in een kom, voeg de afgekoelde ui, de mosterd, een snufje zout, een snufje peper en het ei toe en vermeng alles goed. Vorm tenslotte vier hamburgers van het mengsel. Was de paprika, snijd haar doormidden, verwijder de zaadlijsten en het zaad en snijd het vruchtvlees in reepjes. Bestrijk de hamburgers (aan beide zijden) en de reepjes paprika met wat olie. Verwarm een bruineerschaal, groot genoeg om er de hamburgers op te leggen, 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Leg er dan de hamburgers in een kring op. Bak de hamburgers 5 minuten op de hoogste stand. Keer ze dan om met een spatel, leg er de reepjes paprika omheen, bedek alles met een stuk magnetronfolie en zet de bereiding nog 5 minuten voort op de hoogste stand. Leg de hamburgers op een schaal, gameer ze met de reepjes paprika en serveer. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2