Hazenrugfilet in rauwe ham met sjalotten-tijmsaus

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm sjalotjes 1/2 zakje verse tijm (a 15 g) 1 sinaasappel 50 gm boter 4 eetlepel(s) whisky (gall and gall) 1/2 pot old english marmelade met whis; ky (chivers) 4 hazenrugfilets(a ca. 150 g) 4 plakken jambon d' ardenne 1 plasticfolie 1 lage ovenschaal
Voorbereiding
: Sjalotjes pellen en in grove stukken snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen. Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en uitpersen. In pan 25 9 boter verhitten en sjalotjes in ca. 5 minuten zachtjes bruinbakken. Helft van whisky erover schenken en ca. 2 minuten laten sudderen. Tijm, sinaasappelrasp en -sap toevoegen. Sjalotjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen, vocht laten verdampen. Marmelade erdoor scheppen. Hazenrugfilets uitspreiden en smalle punten zover terugklappen dat filets overal even dik zijn. Rond elke filet plakje ham wikkelen. Filets tot gebruik in plasticfolie gewikkeld in koelkast leggen. Bereiden: Filets uit folie nemen en in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen. Oven voorverwarmen op 150 °C. In koekenpan rest van boter verhitten. Filets in ca. 2 minuten bruinbakken. Vlees in schaalleggen en in oven in ca. 6 minuten van binnen rosé laten worden. II Rest van whisky door bakvet roeren en laten verdampen. Sjalottensaus erdoor roeren en even meewarmen. Filets schuin in plakken snijden en op vier borden leggen. Sjalottenmarmelade in midden scheppen. Serveren met knolselderijpuree (zie recept)
Voorbereiding
ca. 25 minuten Wamttijd ca. 30 minuten Bereiden ca. 15 minuten Prijs p.p. €

7.50 Bevat per eenpersoonsportie 445 kilocalorieën, eiwit 37 g, vet 17 g, koolhydraten 31 g. wijncategorie 8 Foncalieu Corbieres Bron: Allerhande 12-2002 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

3

0.1

2.2002 :Fingerprint : 26450888,459712776,Kalorio

Hazenrugfilet in rauwe ham met sjalotten-tijmsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonade met cranberry-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonades met sjalot-tijmsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet in rauwe ham met sjalotten-tijmsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet, broccoli, peultjes en asperges
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet met noten-rozijnenrijst en venkel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildspiesje met honing-mosterdsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept