1 kg hespengebraad 2 eetlepel(s) mosterd 1 tijm 1 zout 1 gemalen peper 200 gm boter 4 eetlepel(s) rodebessengelei ----VOOR DE MARINADE---- 100 ml droge sherry 3 eetlepel(s) sojasaus 2 knoflookteentjes 1/2 koffielepel gemberpoeder Bereid een marinade met sherry, sojasaus, gesnipperde look en gemberpoeder. Wrijf het gebraad in met mosterd, tijm, peper en zout en leg het in de marinade. Laat afgedekt in de koelkast 6 uur marmeren. Keer geregeld om en bedruip met de marinade. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Laat het vlees in de helft van de boter aan alle kanten mooi kleuren, voeg de rest van de boter toe en laat onder deksel ongeveer 50 min. bakken. Bedruip nu en dan met een scheut van de gezeefde marinade. Neem het vlees uit de pan. Deglaceer de braadjus met de rest van de marinade en een scheut heet water of fond, laat kort opkoken en roer de bessengelei erdoor. Snij het vlees in plakken, overgiet met de saus en serveer met geglaceerd witloof en amandelkroketjes. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2