1 liter bruine fond 1 grofgesneden ui 1 grofgesneden wortel 1 boter 1 takje tijm 2 blaadjes laurier 10 geplette peperbollen 1 teentje look 4 kalfsoesters van 160 gr elk 50 gm mosterdzaadjes 1 peper 1 zout 100 ml droge witte wijn 1 eetlepel(s) graanmosterd 1 evt 4 pijltjes gestoofdwitloof 8 roosjes gekookte broccoli 8 aardappelroosjesVoorbereiding : Verbeter de bruine fond: kleur de ui en de wortel in 50 gr boter. Verwijder het vet en bevochtig met 1 l bruine fond. Voeg de tijm, de laurier, een teentje look en de geplette peperbollen toe. Laat inkoken tot ongeveer 3 dl. Wentel de kalfsoesters in de mosterdzaadjes. Druk lichtjes aan, kruid met peper en zout en bak elke zijde 2 minuten in de pan met een noot boter. Neem de kalfsoesters uit de pan en houd ze warm. Verwijder het vet uit de pan en blus met 1 dl droge witte wijn en de verbeterde bruine fond. Laat eventjes doorkoken. Passeer de saus door een fijne sauszeef en werk af met een eetlepel graanmosterd. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Je kan deze kalfsoester serveren met een pijltje gestoofd witloof, twee roosjes gekookte broccoli en twee aardappelroosjes, bijvoorbeeld diepgevroren pommes duchesses. Recipe by Mistermail :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :