1 middelgrote ui 3 eetlepel(s) olie 1/2 bosje peterselie 1 teentje knoflook 1 gekookte kipfilet 450 gm rundergehakt 3 eetlepel(s) geraspte pikante kaas 3 eieren 3 eetlepel(s) paneermeel 1 nootmuskaat 1 peper 1 zout 1 boter (voor het invetten van de v; orm)Voorbereiding stijd: circa 30 minutenVoorbereiding stijd: 23 minuten plus 10 minuten in de uitgeschakelde magnetron Snipper de ui, doe hem in een magnetronschaal en voeg 2 eetlepels olie en l eetlepel water toe. Verhit dit 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer op de helft van de bereidingstijd. Laat het mengsel afkoelen. Maak de peterselie schoon, was haar, hak haar fijn met het knoflook en doe haar in een kom. Voeg de in dobbelsteentjes gesneden kipfilet, het gehakt, de kaas, het afgekoelde uiemeng-sel, de eieren, 2 a 3 eetlepels paneermeel, een snufje nootmuskaat, een snufje peper en het benodigde zout toe. Kneed de ingredi‰nten goed met de handen door elkaar. Beboter een voor de magnetron geschikte puddingvorm met een gat in het midden, bestrooi de binnenkant gelijkmatig met paneermeel en schud het overtollige eruit. Vul de vorm, met grote scheppen tegelijk, met het bereide gehaktmengsel. Strijk de bovenkant glad, sprenkel er een beetje olie over en strooi er wat paneermeel op. Zet de vorm met het deksel erop 10 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Zet de bereiding nog 10 minuten voort op 70% van het vermogen. Draai de puddingvorm zo nu en dan een kwart slag. Laat, als de bereidingstijd om is, de gehakttaart nog 10 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan. Keer haar daarna om op een serveerschaal, gameer haar met blaadjes sla, halve tomaten, of met wat u maar wilt en serveer. De gehakttaart smaakt ook koud uitstekend. Recipe by Koken met de magnetron :Stichworte : Vleesgerechten :Stichworte : Nederland :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :