Pikante kokosgehaktballetjes

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

5 eetlepel(s) geraspte kokos 1 eetlepel(s) ketjap manis 2 sneetjes oud wittebrood 1 small ui 1 stukje verse gemberwortel (± 2 cm); * 250 gm mager rundergehakt 1 ei 1 theelepel(s) sambal oelek 1/2 theelepel(s) ketoembar (koriander) 1 zout 1 peper 1 teentje knoflook * In plaats hiervan kunt u ook 1 tl gemberpoeder nemen. Flinke, gekruide gehaktballetjes met een kokoslaagje. Koud zijn ze ook erg lekker op brood. Op bord kokos strooien. In kom ketjap doen. Korstjes van brood af snijden. Boven ketjap brood verkruimelen. Ui pellen en fijnsnipperen. Gemberwortel schillen en heel fijn snipperen. Aan brood toevoegen: ui, gemebr, gehakt, ei, sambal, ketoembar, zout en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Door elkaar mengen. Hiervan 6 balletjes vormen. Balletjes door kokos rollen. Gehaktballetjes in kring op schaal leggen. In magnetron verhitten tot bijna gaar (± 7 min., half/hoog). Lekker met rijst en satésaus. voedingswaarde : 405 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 15 minuten bron : Tip maart 1987 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

2.0

3.2002 :Fingerprint : 26450888,459712831,Kalorio

Pikante kokosgehaktballetjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Maaltijdpindasoep met kokosgehaktballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes met courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes
0 min
Bekijk recept

Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept
Huevos a la flamenca
Lunchgerecht
Bekijk recept