5 eetlepel(s) geraspte kokos 1 eetlepel(s) ketjap manis 2 sneetjes oud wittebrood 1 small ui 1 stukje verse gemberwortel (± 2 cm); * 250 gm mager rundergehakt 1 ei 1 theelepel(s) sambal oelek 1/2 theelepel(s) ketoembar (koriander) 1 zout 1 peper 1 teentje knoflook * In plaats hiervan kunt u ook 1 tl gemberpoeder nemen. Flinke, gekruide gehaktballetjes met een kokoslaagje. Koud zijn ze ook erg lekker op brood. Op bord kokos strooien. In kom ketjap doen. Korstjes van brood af snijden. Boven ketjap brood verkruimelen. Ui pellen en fijnsnipperen. Gemberwortel schillen en heel fijn snipperen. Aan brood toevoegen: ui, gemebr, gehakt, ei, sambal, ketoembar, zout en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Door elkaar mengen. Hiervan 6 balletjes vormen. Balletjes door kokos rollen. Gehaktballetjes in kring op schaal leggen. In magnetron verhitten tot bijna gaar (± 7 min., half/hoog). Lekker met rijst en satésaus. voedingswaarde : 405 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 15 minuten bron : Tip maart 1987 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2