1 kg lamsbout zonder been 100 gm bacon 100 gm reuzel 100 ml olijfolie 2 knoflookteentjes 2 uien 3 eetlepel(s) verse gehakte peterselie 1 theelepel(s) paprikapoeder 1 liter rode wijn 1 grof zeezout 1 peper 1 schaal waterVoorbereiding : Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Stamp de knoflook fijn samen met wat zeezout en smeer hier het vlees mee in. Meng in de kom de reuzel, olijfolie en paprikapoeder en strijk dit ook uit over het vlees. Snijd de uien in ringen en bedek hiermee de bodem van de aardewerken schotel. Strooi er de peterselie overheen. Leg hierop het vlees. Giet de wijn over het vlees zodat het bijna onder staat, vul eventueel aan met het water. Sluit de schaal af (met aluminiumfolie) en braad het vlees 60 minuten in de voorverwarmde oven. Dit gerecht smaakt lekker met verse spinazie en gekookte aardappelen, of rijst met broccoli. Recipe by Mistermail :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :