Bami goreng 2

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm fijne mie 250 gm magere varkenslappen 50 gm taug‚ 1 prei 4 sjalotten 1 ui 2 tenen knoflook 3 eetlepel(s) plantaardige olie 3 eetlepel(s) ketjap 2 theelepel(s) ketoembar 1 theelepel(s) djinten 1 peper 1 zout 150 gm ham 1/2 bosje peterselie 4 eieren Laat de mie in enkele minuten in kokend water met zout gaar worden. Spoel af onder koud water, laat uitlekken en houd de mie warm. Snijd het varkensvlees in dunne reepjes. Dompel de taug‚ even in koud water en verwijder de groene vliesjes. Laat uitlekken. Was de prei en pel de sjalotten en snijd ze fijn. Hak de knoflook en ui fijn. Verhit de olie in een wadjan of wijde pan en fruit hierin ui, knoflook, prei en sjalot ca. 2 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak het gedurende 3 minuten op groot vuur. Breng het geheel op smaak met ketjap, ketoembar, djinten, peper en zout. Snijd de ham in dunne reepjes en snipper de peterselie fijn. Schep de mie voorzichtig door het vleesmengsel en laat het op laag vuur in circa 5 minuten warm worden. Voeg de taug‚ vlak voor het opdienen toe. Leg de bami goreng in een voorverwarmde schaal en garneer met ham en peterselie. Bak vier spiegeleieren en leg deze boven op de bami. Serveer direct. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

4.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712611,Kalorio

Bami goreng 2 is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bami met roergebakken bloemkool
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi XL
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerbakschotel met rosbief
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept