1 kg mager runderstoofvlees 1/4 liter rode wijn 1/4 liter wijnazijn 1/2 liter water 2 laurierblaadjes 8 jeneverbessen 4 pimentkorrels 1 theelepel(s) peperkorrels 1 zout 1 peper 1 beetje suiker 60 gm boter of paar el olie 1 zakje soepgroenten 60 gm gekruimelde ontbijtkoek 1 eetlepel(s) appelstroop 125 ml zure room 150 gm rozijnen 1 appel, geschild en in blokjes gesn; edenVoorbereiding : doe voor de marinade rode wijn, wijnazijn en water in een pan met de laurierblaadjes jeneverbessen en piment en peperkorrels. breng alles aan de kook en laat de marinade afkoelen. doe het vlees in een schaal en de marinade eroverheen. het vlees meot helemaal bedekt zijn . zet het afgedekt twee dagen in de koelkast. keer het een paar keer per dag.Voorbereiding swijze: haal voor het braden het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. schroei het vlees in de boter dicht en bestrooi het met zout en peper. voeg de soepgroenten toe en bak deze kort mee. giet de marinade in de pan en roer de verkruimelde ontbijtkoek erdoor. en de appelstroop. laat het zeker 1 tot 2 uur smoren op een laag vuur. haal het vlees eruit, zeef de jus. voeg er dan zure room ,suiker en evt zout en peper toe. kook de jus nog 10 min. leg het vlees evt in plakken gesneden op een schaal en schenk de saus erover. Serveertips: lekker met rode kool en appelcompote en aardappelpuree Dit recept is opgegeven door: bellie :Stichworte : Vlees :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.01.2003 :Fingerprint : 26450888,459712852,Kalorio