1 ui 1 teentje knoflook 1 kleine rode paprika 1 kleine groene paprika 4 tomaten 4 slavinken van circa 75 g 15 gm boter 100 ml bouillon van tablet 1 eetlepel(s) maizena 1 zout 1 peperVoorbereiding stijd: circa 15 minutenVoorbereiding stijd: circa 20 minuten Pel de ui en het knoflook en snipper ze fijn. Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de paprika's, was ze en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Dompel iedere tomaat circa 20 seconden in kokend heet water, spoel ze onder koud stromend water af en verwijder de velletjes. Verwijder eveneens de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg de slavinken naast elkaar op een druiprek in een ondiepe ovenvaste schaal en verwarm ze onafgedekt 6-8 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Draai de slavinken halverwege om. Laat ze afgedekt staan. Doe de boter in een ovenvaste schaal van 1 1/2 liter inhoud en laat haar onafgedekt in circa 30 seconden op de hoogste stand smelten. Roer de ui en het knoflook erdoor en verwarm ze onafgedekt 3-4 minuten op de hoogste stand. Roer de stukjes paprika en tomaat met de bouillon erdoor en verwarm alles afgedekt 6-8 minuten op de hoogste stand. Roer intussen de maizena met wat water tot een glad papje en roer dit door de groenten om het kookvocht te binden. Indien dit niet direct gebeurt, verwarm dan de groenten nog kort op de hoogste stand. Breng de saus op smaak met zout en peper. Warm de slavinken kort op de hoogste stand op. Schep de groentesaus op een schaal en leg de slavinken erop. Serveer er gebakken aardappelen bij. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :