Slavinken in pikante saus

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 ui 1 teentje knoflook 1 kleine rode paprika 1 kleine groene paprika 4 tomaten 4 slavinken van circa 75 g 15 gm boter 100 ml bouillon van tablet 1 eetlepel(s) maizena 1 zout 1 peper
Voorbereiding
stijd: circa 15 minuten
Voorbereiding
stijd: circa 20 minuten Pel de ui en het knoflook en snipper ze fijn. Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de paprika's, was ze en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Dompel iedere tomaat circa 20 seconden in kokend heet water, spoel ze onder koud stromend water af en verwijder de velletjes. Verwijder eveneens de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg de slavinken naast elkaar op een druiprek in een ondiepe ovenvaste schaal en verwarm ze onafgedekt 6-8 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Draai de slavinken halverwege om. Laat ze afgedekt staan. Doe de boter in een ovenvaste schaal van 1 1/2 liter inhoud en laat haar onafgedekt in circa 30 seconden op de hoogste stand smelten. Roer de ui en het knoflook erdoor en verwarm ze onafgedekt 3-4 minuten op de hoogste stand. Roer de stukjes paprika en tomaat met de bouillon erdoor en verwarm alles afgedekt 6-8 minuten op de hoogste stand. Roer intussen de maizena met wat water tot een glad papje en roer dit door de groenten om het kookvocht te binden. Indien dit niet direct gebeurt, verwarm dan de groenten nog kort op de hoogste stand. Breng de saus op smaak met zout en peper. Warm de slavinken kort op de hoogste stand op. Schep de groentesaus op een schaal en leg de slavinken erop. Serveer er gebakken aardappelen bij. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

25.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712855,Kalorio

Slavinken in pikante saus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Rodekoolstamppot
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Slavinken met bietjes, prei en krieltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerstamppot met slavinken
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse bloemkool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept