Teriyaki

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

100 ml donkere sojasaus 80 ml mirin (zoete rijstwijn) 40 ml dashi 4 entrecôtes van ± 1½ cm dik 1 zout 1 peper 30 gm boter of margarine 1 lente-ui Sojasaus, mirin en dashi aan de kook brengen. Direct van vuur nemen en laten afkoelen. Entrecôtes met zout en peper bestrooien en in boter op hoog vuur aan beide zijden ± 2 min. bakken. Saus erbij schenken en ± ½ min. meebakken. Vlees direct op borden serveren met de saus. Lente-ui in ragfijne reepjes snijden en bij het vlees serveren. bron : Tip Culinair februari 1996 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.0



2.2002 :Fingerprint : 26450888,459712869,Kalorio

Teriyaki is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Teriyakispiesen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia op mihoensalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzels op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Teriyakispiesen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia op mihoensalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzels op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept