300 gm rijpe stevige tomaten, (of gepelde; tomaten uit blik) 1 kleine ui 1 teentje knoflook 8 dunne varkensschnitzels samen circ; a 700 g 1 uitstekende olijfolie 1 zout 1 witte peper 1 oreganoVoorbereiding stijd: circa 20 minutenVoorbereiding stijd: circa 7 minuten (behalve de tijd die nodig is om de bruineerschaal te verwarmen), plus 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron. Was de tomaten, pel ze en snijd ze in reepjes en verwijder daarbij de pitjes en de zaadlijsten. Snipper de ui en het teentje knoflook. Klop de Schnitzels plat uit. Zet een bruineerschaal in de magnetron die groot genoeg is om er de Schnitzels naast elkaar op te plaatsen (liefst in een krans). Verwarm de schaal 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Bestrijk in de tussentijd de Schnitzels aan beide zijden met wat olie. Leg, als de 5 minuten om zijn, de plakjes vlees op de schaal, zet ze 2 minuten in de magnetron, keer ze vervolgens om met een spatel en leg er de voorbereide tomaten op. Leg daar de ui en het knoflook op, strooi er zout en peper over, besprenkel ze met een beetje olie en bestrooi ze met een snufje oregano. Zet de schaal weer 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Draai de schaal in die tijd twee of drie keer, zodat de kant van de schaal die achterin of aan de zijkant stond, nu voorin komt. Laat het gerecht na het verstrijken van de bereidingstijd 3 minuten rusten in de uitgeschakelde magnetron en dien het goed warm op. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2