250 gm zelfrijzend bakmeel 1/2 theelepel(s) zout 100 gm koude boter 1 enkele eetlepels koud water 250 gm mager rundergehakt 1 schoongemaakte en kleingesneden ui 1/2 schoongemaakte en fijngehakte groe; ne 1 geschilde, in kleine blokjes gesne; den rauwe aardappel 1 zout, peper 1 ei Zeef het zelfrijzend bakmeel met het zout in een kom. Snijd de boter met twee messen door het meel tot een kruimelig geheel is ontstaan. Kneed alles snel dooreen en voeg zoveel water toe dat een samenhangend deeg ontstaat. Vorm van het deeg een bal en laat deze 1 uur in de koelkast rusten. Maak intussen de vulling: Vermeng het gehakt in een kom met de kleingesneden ui, de fijngehakte paprika, de blokjes aardappel en wat zout en peper. Kneed alles goed dooreen. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne lap. Steek uit de deeglap 8 rondjes met een diameter van ¤ 15 centimeter. verdeel de gehaktvulling over de deegrondjes. Sla de deeglapjes dicht over de vulling en druk de deegranden met wat water goed op elkaar vast. Prik de pasteitjes hier en daar in met een vork. Klop het ei in een kommetje los met wat water en bestrijk hiermee de pasteitjes. Leg de pasteitjes op een bakplaat. Bak de pasteitjes 10 minuten in een op 200 èC voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 175 èC en bak de pasteitjes nog ¤ 30 minuten tot ze mooi bruin en gaar zijn. Serveer de vleespasteitjes warm. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :