2 sjalotjes 1/2 vleesbouillontablet 4 varkenshaasjes zout peper 50 g boter of margarine 2 el roze peperkorrels (potje) 2 el bloem 1/8 l slagroom Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In 2 dl kokend water bouillontablet oplossen. Laten afkoelen. 4 borden voorverwarmen. Vlees bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten. Vlees in ± 10 min. bruin en rosé bakken. Af en toe keren. Vlees uit pan nemen. In aluminiumfolie verpakken. Aan bakvet toevoegen: sjalotjes en roze peperkorrels. ± 3 min. zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje bouillon en slagroom toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Op plank vlees in plakjes snijden. Op borden vlees rangschikken. Op vlees beetje saus scheppen. In kom rest van saus doen.
Varkenshaasje met roze pepers en sjalotjes is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing