800 gram speklappen zonder zwoerd 4 fijngesneden sjalotjes 250 gram oosterse roerbakgroenten 4 eetlepels japanse ketjap 2 eetlepels gembersiroop 1 uitgeperst teentje knoflook 3 gesneden lente-uitjes 1/2 theelepel sambal oelek 1 eetlepel citroensap 2 theelepels suiker 2 eetlepels bakolieVoorbereiding : Snijd de speklappen in circa 2 cm dikke reepjes. Verhit nu in een wok of hapjespan 2 eetlepels bakolie en bak hierin de spekreepjes goudbruin en krokant (onder het bakken regelmatig omscheppen!). Haal deze reepjes uit de pan en houd ze apart. Bak vervolgens op een hoog vuur in dezelfde olie de sjalotjes en de roerbakgroenten om en om. Breng een en ander op smaak met de overige ingrediënten en voeg hierna het vlees er weer bij. Laat het geheel op een laag vuur nog wat zachtjes doorkoken. Serveer bij dit gerecht wat gekookte rijst.