500 gr rundvlees van goede kwaliteit. 15 gram boter. 2 middelgrote uien. 100 gram champignons versgemalen zwarte peper zout snuifje kaneel 1/2 theel. basilicum 1 1/2 dl. bouillon (tablet) 3 dl. yoghurt 2 eetl. zure room gehakte peterselie of bieslook voor; de garnering.Voorbereiding : Snij het vlees in dunne plakjes en vervolgens in reepjes zo groot als een dikke lucifer. Uien schoonmaken en kleine snijden. Champignons aan plakje snijden Peterselie of bieslook fijn snijden.Voorbereiding swijze: Verhit de boter in een pan, voeg de uien toe en sauteer ze tot ze glazig zijn. Voeg het vlees toe en bak het op een vrij warme pit . Als alle reepjes mooi bruin zijn, de warmtebron temperen en champignons, zout, peper, nootmuskaat, basilicum en bouillon toevoegen. Breng het geheel aan de kook, dek de pan af en laat 40 'a 45 minuten sudderen. Roer er de yoghurt en zure room door. Proef en maak naar smaak af, verhit de massa, maar niet meer laten koken. Bestrooi met peterselie of bieslook voor je de stroganoff opdient. Serveertips: Lekker met witte rijst en frisse salade.