Albondigas Riojanas (Spaanse gehaktballetjes uit Rioja)

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week het stokbrood ± 15 minuten in de wijn. Maak het lamsgehakt aan met het ei, de eidooier, de knoflook, de peterselie en het geweekte, uitgeknepen stokbrood en breng op smaak met zout en peper. Laat het gehakt in de koelkast ± 30 minuten rusten en rol het daarna tot balletjes van ± cm doorsnede. Verhit de olie en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Doe de uireepjes erbij en bak ze op halfhoog vuur ± 5 minuten mee. Zet de afzuigkap uit. Giet de cognac in de pan, steek hem aan en laat uitbranden. Giet de fond en de tomatensaus bij de gehaktballetjes en breng het geheel aan de kook. Laat de balletjes, met het deksel op de pan, op laag vuur ± 30 minuten stoven.

Albondigas Riojanas (Spaanse gehaktballetjes uit Rioja) is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Rundvlees gestoofd in rioja
160 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Welke wijn bij welk gerecht
0 min
Bekijk recept
Creme Andaluse
30-60 min -
Bekijk recept

Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus (albondigas)
30 min Snack
Bekijk recept
Albondigas
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Albondigas
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Albondigas Mexicana
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept