Amerikaanse cheesecake

7
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kneed het bakmeel, de bloem, de helft van de basterdsuiker, de boter, 1 ei en 1 zakje vanillesuiker met koele handen tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg voor een opstaand randje van zo'n 2 centimeter. Splits 3 eieren boven een kom door ze doormidden te breken en het eiwit op te vangen in de kom. Doe de eierdooiers in een andere kom. Roer de eierdooiers om met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker, het citroensap en de kwark. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel. Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de oven. Bak de cheesecake in 50 minuten gaar en goudgeel. Zet de cheesecake minstens 1 uur in de koelkast voor je 'm serveert; hij is koud het lekkerst. Nabereiden: Eiwitten klop je het stijfst in een vetvrije kom. Die krijg je door 'm in te wrijven met de uitgeperste citroenhelften.

Amerikaanse cheesecake is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
Glutenvrije cheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse cranberrycheesecake
25 min Gebak
Bekijk recept

Kalkoenworstenbroodjes met gevulde sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaans-Amerikaanse lasagne
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chimichurri (Zuid-Amerikaanse kruidensalsa)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Amerikaanse pancakes
15 min
Bekijk recept