Appelcompote met pistachenootjes en slagroomijs

5
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de appels, verdeel ze in achten en verwijder de klokhuizen. Schil de gember en hak het fijn. Breng in een pan wijn en water aan de kook. Leg de appelpartjes er in. Laat ze in 10 minuten (tegen de kook aan) zacht worden. Leg de appelpartjes met een schuimspaan op een schaal. Zeef het vocht, roer de suiker er door, en laat het inkoken tot het stroperig wordt. Schenk het vocht over de appels, schep de pistachenootjes er doorheen. Appels laten afkoelen en ongeveer 1 uur in de koelkast goed koud laten worden Schep het ijs in coupes en verdeel de appel er overheen.

Appelcompote met pistachenootjes en slagroomijs is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomijs met vijgensaus
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Nectarinepakketjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Knapperig flensje met slagroomijs en gemarineerde aardbeien
27 min Nagerecht
Bekijk recept

Zuurkool met hamlappen en appelcompote
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde Franse kip
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Donder en hete bliksem
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Applecrumble met hazelnoten
10 min Gebak
Bekijk recept