Asperge basisrecept

5
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de asperges voorzichtig met een dun schiller net onder het kopje tot beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (± 2 cm) eraf. Breng de asperges in een ruime pan met koud water, zout en een theelepel suiker aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat de asperges ± 8 tot 10 minuten koken (hangt af van de dikte en kwaliteit). Laat de asperges in de gesloten pan nog een minuut of 10 staan om na te garen. Kook intussen de eieren koken (hard) Snijd of knip de peterselie fijn. Laat de boter in een pannetje op zacht vuur smelten. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een schone theedoek even uitlekken. Snijd de eieren in vieren. Schik de asperges op een schaal en garneer met de ham en de eieren. Serveer de boter er apart bij. Zet voor de liefhebbers nootmuskaat op tafel.

Asperge basisrecept is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte asperges met saffraan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Coquilles met asperge & babyspinazie
15 min Voorgerecht
Bekijk recept