Zoek
Asperges in een jasje uit de Elzas
4
0 min
De Chef
-
3
sterren op basis van
4
stem(men)
Ingrediënten
Kook asperges zoals algemeen bekend is, of maak een potje open, als verse te duur of niet te koop zijn. Het mogen witte, groene of stukjes zijn.
Laat de asperges uitlekken en maak ze goed droog.
Maak een niet te dun papje van meel, zout, suiker, ei, melk en wat bier.
Maak olie, om te frituren, goed heet (zonder netje).
Haal een droge asperge door het papje, dat er dan goed aan moet kleven en leg dit in de hete olie.
Laat er een mooi bruin kostje op komen.
Ga zo door tot alle asperges gebakken zijn en bewaar de reeds gebakken asperges op een warme schaal.
Bereiding
Het is lekker als tussendoortje, met wat poedersuiker er over. Maar ook heerlijk bij een gekookte aardappel.
Asperges in een jasje uit de Elzas is een recept van
De Chef
Dit vind je misschien ook lekker
Rachel Khoo's pad elzas
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Kabeljauwcarpaccio met notenpesto
45 min-
Bekijk recept
Varkenskotelet met Rieslingsaus en flensjes uit de Elzas
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept