Asperges met ham en ei

2
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de asperges (met een aspergedunschiller) vanaf 2 cm onder de kop naar beneden, snijd een stukje van de achterkant af en kook de asperges 25-30 minuten in water met wat zout. Kook de eieren hard. Snijd de ham in smalle reepjes. Doe voor het sausje de slagroom met wat zout en versgemalen peper, de tomatenpuree, het citroensap en de kruiden in een steelpannetje. Breng het, af en toe roerend, aan de kook en laat heel kort doorkoken. Laat er dan de boter in smelten. Pel de eieren en prak ze met een vork fijn. Leg de gekookte asperges netjes naast elkaar op de borden, houd de kopjes vrij. Leg dwars op de asperges een strook eierkruim en daaronder een strook hamreepjes. De onderkanten van de asperges blijven dan weer vrij. Schep over de banen ei en ham ieder 1 eetlepel saus en schep ook nog een eetlepel over de kopjes van de asperges.

Asperges met ham en ei is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept