Baked Alaska

5
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 dag van tevoren: Laat het ijs even zacht worden en doe het over in een ronde kom. Maak een holletje in het midden. Laat het ijs weer opvriezen op de koudste stand van de vriezer. Volgende dag: Haal de kom uit de vriezer en vul het holletje op met vruchtencompote. Snijd de cake op de maat van de kom en leg de plakken op het ijs (als een soort van dakje). Na het omkeren wordt dit de bodem! Keer vervolgens de kom voorzichtig om op een vuurvast blik/plaat. Klop het eiwit op met een beetje vanillesuiker en smeer dit over het ijs. Alles moet helemaal afgedekt zijn! Zet de ijstaart vervolgens onder in de oven en bak de taart ongeveer 6/7 minuten (of tot het bruine randjes heeft).

Baked Alaska is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Thaise curry met vis en suikererwten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visballetjes met rode curry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Baked Alaska bombe
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Visbrood
Lunchgerecht
Bekijk recept

Caesar tostada
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Miljuschka Witzenhausens baked oatmeal
5 min
Bekijk recept
Miniwraps met kip en boerenkoolsalsa
25 min Snack
Bekijk recept
BBQ baked beans
30 min Bijgerecht
Bekijk recept