Bitterkoekjespudding

5
0 min
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de bitterkoekjes in koude melk. Schep de bitterkoekjes uit de melk. Leg ze in een schaal. Schenk er de rum overheen en leg op ieder bitterkoekje een beetje frambozenjam. Breng de melk met de citroenschil aan de kook. Meng in een kom de griesmeel, de suiker met wat zout. Strooi dit al roerend in de kokende melk. Blijf roeren totdat het mengsel begint te binden. Laat de griesmeel gaar worden in ongeveer 10 minuten op laag vuur. Verwijder de citroenschil. Haal de griesmeelpudding van het vuur. Klop de eierdooier met 1 eetlepel koud water en 1 eetlepel pudding. Roer dit mengsel door de griesmeelpudding. Klop het eiwit stijf en spatel dit door de pudding. Giet de pudding in de schaal en laat de pudding in de koelkast opstijven.

Bitterkoekjespudding is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Oma's bitterkoekjespudding
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjespudding met espressosiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjespudding
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme Bitterkoekjespudding
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Oma's bitterkoekjespudding
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjespudding met espressosiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjespudding
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme Bitterkoekjespudding
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept