Crème brûlée

6
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop in een grote kom de eierdooiers en suiker totdat de suiker is opgelost er een dik mengsel ontstaat. Voeg de room, het vanille extract toe en blijft kloppen totdat het allemaal goed doorelkaar is gemengd. Verdeel het mengsel over 6 souflévormpjes of kleine ovenvaste schaaltjes. Zet de vormpje vervolgens in een ovenvaste schaal met water en plaatst dit in de oven. Bak het ca. 50-60 minuten in de oven en laat de vormpjes in de bak met water geleidelijk afkoelen. Haal de vormpjes uit het water en laat ze tenminste twee uur (maximaal twee dagen) in de koelkast koud worden Strooi vlak voor het serveren een theelepel kristalsuiker over elk puddinkje laat met een brander of onder de grill de suiker carameliseren. Laat ze nog even iets afkoelen voor het opdienen.

Crème brûlée is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Klassieke crème brûlée
235 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met wortelen
Nagerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept