Dikke roomboter speculaas

7
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef het bakmeel boven een kom en schep de basterdsuiker, koekkruiden en het zout erdoor. Snij de boter met 2 messen in het bloemmengsel tot kleine korrels. Kneed het geheel met koele hand tot een soepel deeg. Als het deeg te droog is kun je er wat melk doorkneden. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten. Rol vervolgens de deegbal op het bakpapier uit tot een lap van 1-2 cm dik. Laat het speculaas in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar en bruin worden. Laat het speculaas eerst afkoelen en breek het daarna in grove stukken. Variatietip 1: kneed door het deeg de inhoud van een half zakje amandelschaafsel of strooi het erover. (deeg dan eerst bestrijken met een eetlepel melk). variatietip 2: druk een half zakje garneeramandelen in een mooi patroon in het deeg.

Dikke roomboter speculaas is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept