Dikke speculaas

5
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hak 2/3 van de amandelen grof. Snipper de sukade. Zeef het bakmeel, de kruiden en een klein beetje zout in een kom. Doe de basterd- en vanillesuiker er bij. Snijd de boter klein en doe die er bij. Voeg 3 eetlepels melk toe. Kneed alles tot een glad mengsel. Meng de amandelen en de sukade er door. Vet het bakblik in. Vorm op het bakblik een plak van ca. 20x30 cm (of maak een figuur). Bestrijk het geheel met melk en strooi de over gebleven amandelen er over en druk ze aan. Bak het in de oven lichtbruin.

Dikke speculaas is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept