Franse uiensoep

5
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. (Het is soms makkelijker als de uien in halve ringen worden gesneden.) Fruit de uiringen in een hapjespan. Voeg de bloem toe en roer het erdoor. Maak ondertussen in een soeppan de bouillon. Doe het uienprutje bij de bouillon. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken. Maak de soep af met wat peper. Snijd de kaas in reepjes. Snijd het stokbrood in stukken. Leg onderin de soepkopen of soepborden wat stokbrood en leg hierop wat reepjes kaas. Verdeel vervolgens de uiensoep over de borden of koppen.

Franse uiensoep is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept