Gegratineerde asperges

2
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges in een wijde pan met ruim kokend water en zout in ± 8 minuten beetgaar en giet ze af. Vet een lage ovenschaal in en leg de asperges met alle kopjes naar één kant in de schaal. Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en de melk in een schaal en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Strijk dit kaasmengsel voorzichtig over de asperges uit. Schuif de schaal in de oven en laat de asperges in 15-20 minuten goudbruin kleuren. Hak de peterselie fijn en strooi deze over de gegratineerde asperges.

Gegratineerde asperges is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept