Gegratineerde slakken met asperges

2
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de asperges schoon. Gebruik de kopjes voor een ander gerecht en nijd de stelen en julienne. Stoof de asperges in 8-10 minuten in 2 eetlepels boter gaar. Snipper het sjalotje en laat ze op matig vuur in de rest van de boter glazig worden. Voeg de room en 4 blaadjes basilicum toe en het laat geheel tot sausdikte inkoken. Roer de eidooier door de saus en maak op smaak af met zout en peper. Verdeel de asperges over 2 voorverwarmde bordjes en leg de slakken hierop. Schep de saus op de slakken en laat het gerecht onder de voorverwarmde grill korte tijd gratineren. Garneer met de rest van de basilicumblaadjes.

Gegratineerde slakken met asperges is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept