Geroosterde lamsbout

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de lamsbout droog. Vermeng de geplette en fijngehakte teentjes knoflook met de cognac, de mosterd, de tijm en de peper. Wrijf de lamsbout hiermee in en laat dit minstens 1 uur intrekken. Leg het vlees in aluminiumfolie gewikkeld op een koele plaats Maak de bout opnieuw met keukenpapier droog en bestrijk de bout en het ovenrooster met olie. Schuif het rooster met de lamsbout niet al te dicht onder de reeds hete ovengrill. Zet een braadslede of bakplaat onder het ovenrooster en laat de bout, onder af en toe omkeren en insmeren met olie, 45-55 minuten roosteren. Bedek na 15 minuten de dunne delen van de bout met aluminiumfolie en haal dit er 5 minuten voor het einde van de roostertijd weer af. Verpak de bout, als hij uit de oven komt, geheel in folie en laat hem nog 15 minuten rusten. Strooi er wat zout over. Snijd de bout aan tafel in niet te dikke plakken. Geef er kruidenboter (zonder knoflook), gekookte haricots verts (jonge sperzieboontjes), tomatensalade en gefrituurde kleine aardappeltjes bij. ">

Geroosterde lamsbout is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept