Geroosterde lamsbout met geroosterde aardappelen en muntsaus

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°C. Pel de ui, snijd hem in ringen en leg die in een braadslede. Voeg de bouillon toe. Smelt de boter. Snijd het vet rond het vlees in en wrijf de bout in met zout en peper. Vet het ovenrooster in en leg de lamsbout erop. Schuif het rooster in de oven en zet de braadslede eronder. Rooster de lamsbout in ± 1 uur en 20 minuten bruin en gaar. Bedruip de bout regelmatig met gesmolten boter. Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze ± 10 minuten. Leg de aardappelen in de braadslede onder de lamsbout en bak ze in ± 1 uur bruin en gaar. Keer ze regelmatig. Hak de munt heel fijn en roer in een schaaltje de munt, de suiker en de azijn door elkaar. Laat de lamsbout onder aluminiumfolie ± 5 minuten rusten. Snijd het vlees dan in plakken en serveer het met de aardappelen en de muntsaus. ">

Geroosterde lamsbout met geroosterde aardappelen en muntsaus is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Perzische rijst met linzen
20 min
Bekijk recept
Lamskoteletjes met yoghurt-muntsaus
30 min-
Bekijk recept
Gevulde paprika met Marokkaanse couscous
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante lamsboutlapjes met frisse appelsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept