Voorbereiding : Appel schillen en in stukjes snijden. Bosuitjes in dunne ringetjes snijden. Pecannoten grof hakken. Basilicum fijnhakken. Vulling van saucijsjes in kom doen. Appel, bosui, pecannoten en basilicum door saucijzenvlees mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Buikholte van de kalkoen bestrooien met zout en peper en vullen met het vleesmengsel. Opening dichtsteken met cocktailprikkers. Kalkoen tot gebruik afgedekt in de koelkast leggen.Voorbereiding : 2 stukken aluminiumfolie van ca. 50 cm. lang kruislings over elkaar in de braadslede leggen. Currypasta door de boter roeren. Kalkoen rondom en vooral ook in de kieren tussen poten royaal bestrijken met het botermengsel. Kalkoen met borst naar boven in het midden van het aluminiumfolie leggen. Kalkoen bedekken met plakjes spek. Aluminiumfolie rond kalkoen losjes dichtvouwen, er moet ruimte tussen kalkoen en folie zijn. Braadslede in de oven schuiven en kalkoen ca. 2,5 uur braden. Aluminiumfolie open vouwen en plakjes spek wegnemen. Oven op 200 graden zetten en kalkoen in nog ca. 20 à 30 minuten knapperig bruin braden