Gevulde speculaas

1
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker in een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein Voeg de melk toe en kneed van dit alles een deeg Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat - als een staaf, rechthoek of hartvorm Spreid de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan Versier met de amandelen en bestrijk de bovenkant met de met de melk en losgeroerde eidooier Schuif de bakplaat iets onder het midden van een matig warme oven (± 150°C) en bak de koek in 1/2-3/4 uur goudbruin en gaar Laat de gevulde speculaas vlakliggend afkoelen

Gevulde speculaas is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept