Groene koolstamppot 1

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de aardappelen met water en zout in 20 minuten gaar. Haal de bladeren van de kool los, verwijder de nerven en scheur de bladeren in grove stukken. Smelt in een steelpan 100 gr boter. Leg de groene koolbladeren in een pan en sprenkel er de boter over. Smoor de savooiekool afgedekt op zacht vuur in 25 minuten gaar. Giet de aardappelen af en kook ze droog. Pureer ze met een stamper of pureeknijper en klop scheutje voor scheutje de melk door de puree. Klop de rest van de boter erdoor. Roer tenslotte de savooiekool met het stoofvocht door de puree. Lekker met kalfsoesters.

Groene koolstamppot 1 is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept