Hachee uit Timor

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de sjalotten schoon en snipper ze ragfijn. Wrijf sjalotten, knoflook, ketoembar, djinten, sambal, kemiries tot een brij en roer hierdoor de tamarinde. Meng dit door het vlees en schep alles goed om. Laat het vlees twee uur marineren, waarbij u het regelmatig omschept. Verhit olie en bak hierin het vlees aan alle kanten aan. Voeg een kopje water toe, en de sereh en de djeroek peroet. Roer even door, zet het vuur laag en laat het vlees zachtjes gaar sudderen. Verwijder voor het opdienen de sereh en de djeroek peroet en laat de santen in de saus smelten.

Hachee uit Timor is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Sate pentol Timor
Bekijk recept

Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gehakthachee met groentepuree
30 min-
Bekijk recept
Hollandse hachee met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oud-Hollandse hutspot met snelle hachee
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept