Heerlijke appeltaart

7
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet een pannetje met de rozijnen, water, twee eetlepels suiker en eventueel een theelepel rum-aroma op het vuur en laat een kwartiertje zacht pruttelen. Daarna af laten koelen en lekken in een zeef. Deeg: Kneed de ingrediënten in een kom tot een egaal deeg en zet het 30 min. in de koelkast. Schil nu de appels en maak ze goed schoon. Er mag geen pitje of klokhuisschilletje in zitten! Snijd ze in stukjes van ongeveer 1 cm3 en laat ze minstens een uur marineren in de overige ingrediënten. Beboter de taartvorm en bestuif deze met bloem. Bloemoverschot eruit gooien. Rol twee derde van het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm en leg deze in de taartvorm. Roer de rozijnen door het appelmengsel en giet deze dan in de taartvorm. De rest van het deeg gebruik je om de bovenkant met repen te garneren. Besmeer de bovenkant met losgeklopt ei en strooi er kristalsuiker overheen. Zet de taart 1,5 uur in de oven.

Heerlijke appeltaart is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Heerlijke limoentoetjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien smoothie
Bekijk recept