Hollandse boterkoek

6
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop het ei los en houd 2 tl ei apart. Meng het ei met de basterdsuiker en de bloem. Voeg een snufje zout toe. Doe vervolgens de zachte roomboter erbij en kneed alles snel tot een glad deeg. Druk het deeg in een ronde boterkoekvorm en bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van het losgeklopte ei. Trek ondiepe lijnen in het deeg, verdeel het deeg als het ware in punten. Bak de boterkoek in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin in de oven. Laat de boterkoek op een rooster afkoelen.

Hollandse boterkoek is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Boterkoek met abrikozen en walnoten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-boterkoek
25 min Gebak
Bekijk recept
Boterkoek met rozemarijn en abrikozen
20 min Gebak
Bekijk recept
Pannenkoeken Met Krabsalade
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept