Ierse lamsstoofpot

4
0 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het bot en het vet van het vlees; bewaar het bot. Snijd het vlees in grove stukken en breng die met ruim koud water en zout aan de kook. Giet het vlees af en spoel het af. Snijd de uien in stukken en de wortel in grove reepjes. Schil de koolraap dik, snijd hem in plakken en snijd die in grove reepjes. Snijd de prei in stukken van 1/2 cm. Bind de peterselie, de tijm en het laurierblaadje met rolladetouw samen (= bouquet garni). Doe het vlees, het bot, de uien, de wortel, de koolraap, het bouquet garni, peper en 4 dl water in een pan en laat het vlees in 1 uur gaar sudderen. Verwijder eventueel schuim met een schuimspaan. Schil intussen de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Voeg de aardappelen aan vlees toe en kook ze in 20 minuten gaar. Verwijder het bot en het bouquet garni en breng Op smaak met bouillonpoeder en enkele druppels worcestershiresaus. Verwarm de stoofpot zachtjes. Lekker met Iers Soda Bread of (volkoren)brood.

Ierse lamsstoofpot is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsstoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met bospeentjes
2 uur-
Bekijk recept
Tanjia Marrakchi (lamsstoofpot met citroen)
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blini's met zure room, bietjes en zalm
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ierse room
Nagerecht
Bekijk recept
Ierse rundvlees-brochette
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept