Zoek
Ingemaakte asperges
4
0 min
De Chef
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Snijd 500 gr groene asperges doormidden.
Breng 1/2 liter witte wijnazijn met 1/2 liter water aan de kook en kook de asperges hierin 3 minuten.
Haal ze met een schuimspaan voorzichtig uit de pan.
Laat ze op een theedoek uitlekken en dep ze droog.
Maak een mengsel van 3 in lengtepartjes gesneden knoflookteentjes, een paar takjes bladpeterselie, gemalen zeezout en 2 eetlepels olijfolie en schep de asperges hiermee om.
Zet de asperges voorzichtig rechtop in een passende (iets hoger dan de lengte van de asperges), brandschone inmaakpot en schenk er zoveel olijfolie bij tot ze onder staan.
Doe dit langzaam, zodat er in de pot geen luchtbelletjes komen.
Sluit de pot en laat hem op een donkere, koele plaats minstens een maand staan.
Lekker als antipasto of in een saus bij pasta.
Bereiding
Deze ingemaakte asperges zijn 6 maanden houdbaar.
Ingemaakte asperges is een recept van
De Chef
Dit vind je misschien ook lekker
Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's blauwekaastaartjes met ingemaakte rode biet en honing
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ingemaakte uien
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Mounieh (ingemaakte groente)
2 uur-
Bijgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse ontbijtsalade
Bekijk recept