Irish stew 1

4
0 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Snijd de savooiekool in grove snippers. Verdeel de winterwortels in plakjes, het selderijknolletje in blokjes, de geschilde aardappelen en de uien in schijven en snipper het witte deel van de preien. Leg dit alles, behalve de aardappelen, in lagen in een beboterde ovenschaal, het vlees onderin, de uien bovenop. Strooi er zout en peper over, leg er verspreid 5 eetlepels boter op en voeg het bouquet garni toe. Vul de schaal voor 3/4 met bouillon en breng het geheel aan de kook. Neem de schaal dan van het vuur en zet hem in de oven. Stoof het gerecht 1 uur, leg er dan de aardappelschijven en nog enkele eetlepels boter op en stoof het geheel tot de aardappelen gaar zijn. Verwijder voor het serveren het bouquet garni.

Irish stew 1 is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Koken met koffie: Irish coffee, Koffiegranita en Mokkamelk
20 min
Bekijk recept
Irish coffee-variaties
12 min
Bekijk recept
Engelse kaasfondue
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept