Italiaanse paprika-courgettetaart

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ris de kruidenblaadjes van de takjes. Hak vervolgens de kruiden en noten fijn. Snij de boter in blokjes. In een grote kom bloem, zout, gehakte noten, boter, eierdooiers, kruiden en 4-5 el water snel tot een samenhangend deeg mengen. Deeg met de hand doorkneden en tot een bal vormen en in de koelkast ca. 30 minuten laten rusten. Ondertussen courgette wassen en in plakjes schaven. Ui en knoflook pellen en snipperen. Paprika's afgieten en pureren. In wok olie verhitten en ui en knoflook zachtjes fruiten. Paprikapuree en zout en peper naar smaak erdoor roeren en geheel ca. 10 minuten laten pruttelen tot er een heel dikke saus ontstaat. Taartvorm invetten. Deeg in de vorm over de bodem en tegen de wanden dun uitdrukken, overtollig deeg langs de bovenrand wegsnijden. In een kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper. Paprikasaus en kaas erdoor roeren. In taartvorm laagjes maken van paprikamengsel en courgette. Beginnen en eindigen met paprikapuree. Zet de taart 1 richel onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. Uit de oven minstens 10 minuten laten staan. Warm of koud serveren.

Italiaanse paprika-courgettetaart is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige courgettetaart met zalm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mozzarella-courgettetaart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnelle courgettetaart
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettetaart met geitenkaas en beenham
25 min
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept